Szil Község Önkormányzata ASP központhoz való csatlakozása


Szil Község Önkormányzata

„SZIL KÖZSÉG ÖNKORMÁNYZATA ASP KÖZPONTHOZ VALÓ CSATLAKOZÁSA”

PROJEKT AZONOSÍTÓ SZÁMA: KÖFOP-1.2.1-VEKOP-16-2017-00738

 A PROJEKT TARTALMÁNAK BEMUTATÁSA

Szil Község Önkormányzata a „KÖFOP-1.2.1-VEKOP-16 Csatlakoztatási konstrukció az önkormányzati ASP rendszer országos kiterjesztéséhez” című pályázati felhívásra pályázatot nyújtott be és 7 millió forint vissza nem térítendő támogatást nyert az önkormányzati ASP rendszerről szóló 257/2016 (VIII.31.) Kormányrendeletben meghatározott feladatok ellátásra.

A projekt keretében többek között megújul a Szili Közös Önkormányzati Hivatal központjában és kirendeltségein a számítógépes infrastruktúra azzal, hogy új, korszerű és az ASP Kormányrendeletnek megfelelő munkaállomások és szoftverek kerülnek beszerzésre. Kialakításra kerülnek az elektronikus ügyintézéséhez kapcsolódó feltételek, megtörténik az önkormányzati szakrendszerek adatminőségének javítása, migrációja.

A projekt keretében megvalósul a működéshez szükséges szabályzatok elkészítése, aktualizálása is, mely folyamat az Iratkezelési, az IT és a Pénzkezelési szabályzatokat érinti.

A Szili Közös Önkormányzati Hivatal dolgozói az önkormányzati ASP rendszer működésével kapcsolatosan az ASP központ által szervezett, az ASP szolgáltatások bevezetéséhez kapcsolódó oktatásokon vesznek részt, és ők tesztelik az új rendszer működését is annak élesítése előtt.

A projekt a Széchenyi 2020 program keretében valósult meg.

A SZERZŐDÖTT TÁMOGATÁS ÖSSZEGE: 7 millió Forint

A TÁMOGATÁS MÉRTÉKE (%-BAN): 100%A PROJEKT FIZIKAI BEFEJEZÉSÉNEK TERVEZETT DÁTUMA: 2018. 06.30.