Kerékpártúra

A „SacraVelo – határon átnyúló kerékpáros zarándokutak hálózata a Duna térségében” projekt Győr-Moson-Sopron, Komárom-Esztergom, Nagyszombat és Pozsony megyékben kerékpárral biztonságosan bejárható hálózatot jelölt ki a szakrális értékek mentén.  A kitáblázással, valamint honlapon és mobil applikációval ajánlott kerékpáros zarándokút hálózat két pontján, Bacsfa és Szil községben biciklis centrum létesült. Az új turisztikai termék a Győr-Moson-Sopron Megyei Önkormányzat vezetésével, az Európai Regionális Fejlesztési Alap támogatásával, az Interreg V-A Szlovákia-Magyarország Együttműködési Program keretében valósult meg. A projekt népszerűsítése érdekében Szil községben kerékpártúra került megszervezésre 2020. október 23-án.

A túra útvonala: Újhidi kápolna –Miklósmajori kápolna- Beledi templom- Vicai templom-Vadosfai templom-Szili Jézus Szíve kápolna

A megtett távolság: 23,5 km

A túra részben a SacraVelo projekt által kijelölt turista útvonalon került megrendezésre, és több szakrális helyszínt tekintettek meg a résztvevők.

A túra jó hangulatban, igazi ködös őszi időben zajlott.