Akadálymentesítési program a Polgármesteri Hivatalban és az Orvosi rendelőben

Polgármesteri hivatal akadálymentesítése

A fejlesztés eredményeképp megvalósult a polgármesteri hivatal fizikai és infokommunikációs akadálymentesítése.
Fejlesztések:
Az épület előtt 1 db akadálymentes parkoló került kialakításra. A parkolóhely a megközelíthetőség és az illetéktelen használat elkerülése végett burkolatfestéssel és közlekedései táblával egyértelműen jelzett.
Az épület előtti térburkolatról rámpával biztosítjuk a folyamatosságot.
A főbejárat mellett egy központi tájékoztató és tapintható tájékoztató tábla készült.
A kialakított porta egyben információszerzési lehetőség is. A portánál kialakítottunk egy kisebb indukciós hurkot. A portán elhelyezett számítógép használható nemcsak a gyengén látó emberek számára, hanem a hallássérültek számára is.
A kialakított padlóburkolatok felületi érdességének és eltérő színeinek fontos tájékoztató jelentése van a gyengén látók számára.hiv
Tájékozódást segítő irányjelző táblák kerültek felszerelésre a logikus alaprajz funkciók jelölésével. A formákat, szimbólumokat, elemeket elsősorban a mozgás-, hallás-, és értelmileg sérültek részére biztosítottuk, mint tájékozódást segítő elemeket, de gyengén látók és színtévesztők számára is hasznosak..
A mozgássérültek és babakocsis anyukák a földszintről induló emelővel érhetik el akadálymentesen az emeleti szolgáltatásokat.
Az intézmény területén kialakításra került akadálymentes WC.
Az elkészült átalakítások a legtöbb ember számára biztosítják az önálló használatot. Az épületben három szolgáltatás vált elérhetővé a fogyatékos emberek számára, a védőnői-, a gyerekjóléti- és családvédelmi szolgálat, valamint a polgármesteri hivatal.

Orvosi rendelő akadálymentesítése

A fejlesztés eredményeként egy komplex módon akadálymentesített orvosi rendelő valósult meg.
Az akadálymentesítés megoldásához szükséges ollós emelőplatformot alkalmaztunk.rend
A fejlesztést követően kialakuló hasznos alapterület az eredeti 58,65 m2 helyett 61,70m2 mely magába foglalja a szélfogó 5,57m2 váró 21,83m2 rehabilitációs WC 3,16m2 mosdó 1,54 m2 orvosi szoba 28,07m2, terasz 7,41m2 helyiségeket.
A kivitelezés során a garázsajtó fölötti fedett keskeny teraszt megerősítettük és szélfogó nagyobbítást, valamint fedést építettünk rá szerelt szerkezettel. A fedett teraszra új lépcső készült monolit vb. szerkezettel, új korláttal a terv szerint. A mozgáskorlátozottak számára a szintkülönbség áthidalására emelőplatform készült ollós mechanizmussal.
A vizesblokkban rehabilitációs WC és mosdó helyiség került kialakításra.
Küszöb nélküli ajtók kerültek elhelyezésre az akadálymentes belső közlekedés érdekében.
A beruházás során akadálymentes parkoló is kialakításra került.
A tájékozódást segítő irányjelző és információs táblák kerültek kihelyezésre.

photo26 photo25 photo24 photo23 photo22 photo21 photo20 photo19 photo18 photo17 photo16 photo15 photo14 photo13 photo12 photo11 photo10 photo9 photo8 photo7 photo6 photo5 photo4 photo3 photo2 photo1

nfu_tabla_szil

image002

A projektek finanszírozása az Európai Regionális Fejlesztési Alap támogatásával történik.

Irányító Hatóság: Nemzeti Fejlesztési Ügynökség (1077 Budapest, Wesselényi u. 20-22.)

www.nfu.hu

Közreműködő Szervezet: VÁTI Kht. (1016 Budapest Gellérthegy u. 30-32.)

Hozzászólások

hozzászólás

Vélemény, hozzászólás?