Szili-kút népfőiskola

A ”SZILI-KÚT” Népfőiskolai Egyesület 1998. márc. 25.-én alakult, 53 alapító taggal, 5 fős vezetőséggel.

photo7 photo6 photo5 photo4 photo3 photo2 photo

 

Az egyesület elnöke: Perlaki Sándor

Vezetőségi tagok:

  • Dománné Varga Hermina
  • Markotányos Tamásné
  • Muzsai Lajosné
  • Németh Gyuláné
  • Papp Lászlóné
  • Szalay Zoltán

A „Szili-kút” Népfőiskolai Egyesület évente 10-12 előadást szervez. Célja, hogy a nagyvárosoktól távolabbi településre elhozni az ismeretterjesztést, megismertetni a község lakóival néprajzi kutatások tájunkra vonatkozó eredményeit, elősegíteni a fellelhető hagyományok megőrzését, megérteni napjaink társadalmi, politikai, gazdasági változásait és hozzájárulni az azokhoz való alkalmazkodás elősegítéséhez. Továbbá a nevelés különböző módszereivel a vidéki értelmiség képzése, gazdasági vállalkozói ismeretek közvetítése, a magyarságtudatot erősítő ismeretek, korszerű történelemszemlélet felszínre hozása és múltunk tanulságain alapuló jövőépítés lehetővé tétele irodalmi, művészeti, természeti és történelmi értékeink védelmével, mindezért tenni kívánó szellemi közösségek létrehozása.

Az ismeretterjesztésen túl, célkitűzésünk még a településen élő polgárok közösséggé történő szerveződésének elősegítése is.

Kerékpártúra a Népfőiskola szervezésében

photo22 photo21 photo20 photo19 photo18 photo17 photo16 photo15 photo14 photo13 photo12 photo11 photo10 photo9 photo8 photo7 photo6 photo5 photo4 photo3 photo2 photo

Hozzászólások

hozzászólás

Vélemény, hozzászólás?