Hagyományőrző Néptánc Együttes Szardíniai turnéja

A szili Hagyományőrző Egyesület néptáncosai 2009. július 26-tól augusztus 4-ig a Földközi tenger második legnagyobb szigetén, Szardínián megrendezett Nemzetközi Néptáncfesztiválon vendégszerepeltek.

Ezen időtartam alatt Tissi 2000 lelkes településének, illetve a San Luigi Folklór Táncegyüttes vendégszeretetét élvezhették a táncosok.

Vendéglátóink a finomabbnál finomabban elkészített mediterrán jellegű ételekkel kedveskedtek nekünk. A szárd konyha olasz alapokra épülő, de mégis fűszeresebb. Óvatosan kellett csípegetni ezeket az ételeket, mert legalább négy fogás került feltálalásra délben és este. A remek lakomákat eredeti szárd borokkal öblíthettük le.

Meleg, szeretetteljes fogadtatásban volt részünk.

Szabadidőnkben megtekinthettük Alghero-t, a tengerparti kikötővárost, Sassari nevezetességeivel ismerkedhettünk, s megmártózhattunk a fehéren szikrázó, puha, homokos strandok hihetetlenül tiszta, smaragd színű tengervízében.

A Táncegyüttes Tissiben, Valledoriában és Torallban mutathatta be a Rábaköz, s azon belül is Szil község néphagyományait számos szardíniai táncegyüttes mellett.

Ezúton megköszönjük támogatóinknak:

  • Szil Község Önkormányzatának,
  • Hidráns Mg. És Szolgáltató Kft-nek,
  • Szűcs Kelemen elnök úrnak,
  • Győr-Moson-Sopron Megye Önkormányzatának
  • Táncosok családjainak

azt az anyagi támogatást, mellyel elősegítették, hogy egyesületünk legifjabb tagjai is részt vehessenek egy nemzetközi néptáncfesztiválon.

A nemzetközi fesztiválok célja a gazdag magyar folklór bemutatása és megőrzése mellett a táncközösség minél szorosabb összetartozása, valamint az, hogy a különböző országokamatőr művészei bemutathassák egymásnak kultúrájukat, táncaikat, hagyományaikat, kapcsolatokat teremtsenek és építsenek a jövő nemzedékének.

Szórádi Gusztávné

egyesület elnöke

Vélemény, hozzászólás?