Adó 1% felajánlása a Tűzoltó Egyesületnek

Magyarország Alaptörvény kimondja, hogy hazánkban minden embernek joga van:

  • az élethez;
  • az emberi méltósághoz;
  • személyes szabadsághoz;
  • az egyenlő bánásmódhoz;
  • valamint a személy- és vagyonbiztonsághoz.

Az állampolgárok ezen jogait a tűzbiztonság tekintetében is biztosítania kell az Államnak! Senki nem szenvedhet hátrányt azért, mert a tűzoltó egységek késve érkeznek egy égő házhoz, egy összetört autóhoz, egy épületre dőlt fához vagy bármely olyan eseményhez, amelynek felszámolásához a tűzoltó erők és eszközök bevetésére van szükség!

Bár Szil község a földrajzi elhelyezkedésének köszönhetően meglehetősen jó helyzetben van ilyen szempontból, hiszen a hivatásos tűzoltók csornai laktanyája mindössze 15 kilométerre van a településtől és a domborzati viszonyok sem akadályozzák, nehezítik a tűzoltó egységek mozgását, így azok általában a hozzájuk beérkezett jelzéstől számított 10-12 percen belül képesek kiérkezni a településen bajba jutott emberekhez. (Ami nagyon jó idő.)

De vajon Ön gondolkodott-e már azon, mi történik akkor:

  • ha az előbb említett hivatásos tűzoltók esetleg valahol máshol már dolgoznak! (lehet, hogy éppen az ellenkező irányban, mondjuk Enesén, Győrsövényházon, vagy valahol arra felé) Ilyen esetekben ők csak sokkal később 20-30 perc alatt érnek Szilba, ha éppen itt is szükség lenne rájuk! (lehet, hogy éppen Önnél!!) Persze, mondhatja azt, hogy akkor majd jönnek máshonnan, például Kapuvárról, Pápáról, vagy Sárvárról. Igen Önnek ebben igaza van. De számoljon csak egy kicsit! Kapuvár kb. 24, Pápa 34, míg Sárvár 45 km-re van Sziltól. Ha ezt az utat a mai útviszonyok és átlagos nagyságú forgalom mellett, TEHERAUTÓVAL kell megtenni, akkor, amire ezek a tűzoltók ideérnek, az Ön háza és mindene, amiért egész életében dolgozott teljesen kiég(het).
  • ha akkora hó van a 86-os számú főúton, vagy annyi autó, teherautó és kamion kerül a hó fogságába, hogy azok, akik az Ön értékeinek mentésére sietnének, minden erőfeszítésük ellenére csak késve, vagy talán egyáltalán nem tudnak eljutni Önhöz.
  • és akkor még nem beszéltünk arról, mi van, ha az anyagi javakon túl emberi élet, életek is veszélybe kerülnek.

Ön gondolkodott már ezen?!

Én igen.            Van megoldás!!

A megoldást úgy nevezik: Tűzoltó Egyesület, Szil

Tudom, hogy megfelelő út és látási viszonyok mellet, abban az esetben, ha a hivatásosok a csornai laktanyájukból indulnak, az egyesület szinte képtelen megelőzni őket és előbb odaérni Szilban egy tűzeset helyszínére, DE a fent leírt rendkívüli esetekben mégis a  helyi tűzoltók az egyetlen megfelelő felszereléssel és valamilyen szakértelemmel rendelkező szerveződés a faluban, akikre ilyen esetekben számíthat. Ugye ebben egyet értünk?

Nos, amennyiben végiggondolva az általam leírtakat, Ön megdöbbent, meglepődött, vagy esetleg meg is ijedt, kérem, ne haragudjon rám. Nem akarok senkit sem megijeszteni, de ezek a tények. Ön természetesen továbbra is bízhat abban, hogy az Állam, a hivatásos tűzoltó egységein keresztül minden embernek biztosítja az élethez, a személy- és vagyonbiztonság-hoz, valamint az egyenlő esélyekhez való jogát, de nem árt, ha tisztában van azzal, hogy néha vannak olyan helyzetek, amelyek lehetetlenné teszik, hogy a munkájukat magas színvonalon, általában a közmegelégedésére végző hivatásos szakemberek idejében eljussanak Önhöz.

Ekkor van óriási jelentősége annak, hogy milyen technikai és anyagi feltételek mellett működik az az egyesület, amely a fent leírt extrém esetekben is késedelem nélkül meg tudja kezdeni a beavatkozást, az Ön anyagi javainak megmentése érdekében. Hiszen egyáltalán nem mindegy, hogy azok a felszerelések, amelyeket az egyesület használ mennyire korszerűek, üzembiztosak és mennyire felelnek meg a mai kor követelményeinek. (jelenleg lenne mit javítani ezen felszerelések műszaki állapotán).

Ezért, ha Ön is úgy gondolja, hogy az általam leírtak bármikor megtörténhetnek, akkor kérem, hogy a személyi jövedelemadó civil szervezeteknek felajánlható 1%-ával támogassa a helyi tűzoltó egyesületet.

Az így befolyt összeget, az egyesület garantáltan technikai fejlesztésre fordítja(törvényben leírtaknak megfelelően másra nem is lehetne). Ezzel nagymértékben javítja a településen élők tulajdonának és testi épségének biztonságát. Az emberek biztonságérzetét.

Az egyesület pontos neve, címe és adószáma:

  • névTűzoltó Egyesület, Szil

  • cím: 9326 Szil, Táncsics M. u. 2.

  • adószám: 19109231-1-08

Remélem, Önnek soha nem lesz szüksége arra, hogy az egyesület tagjai az Ön, vagy családja segítségére siessenek.

Szil, 2013. január 19.

Tisztelettel és köszönettel:

Horváth Péter

elnök

Tűzoltó Egyesület Szil

Vélemény, hozzászólás?